Latihan Dalam Perkhidmatan -Pengurusan Disiplin

This slideshow requires JavaScript.

Unit Hal Ehwal Murid SK Matang Jaya telah  mengadakan satu kursus latihan dalaman bertajuk “ Pengurusan Disiplin dan Keselamatan”.Taklimat LDP ini telah disampaikan oleh  Encik Ahmad bin Haji Uni,  Penyelia Kumpulan Disiplin, dibawah Unit Hal Ehwal Murid Sektor Pengurusan Pembangunan dan Kemanusiaan, Jabatan Pelajaran,  Sarawak . Taklimat LDP  ini telah dihadiri oleh semua guru serta pentadbir sekolah dan diselia  oleh tetamu jemputan iaitu,  Encik Ismail bin Swaidi , pegawai Unit Kumpulan Disiplin, Unit Hal Ehwal Murid Sektor Pengurusan Pembangunan dan Kemanusiaan , Jabatan Pelajaran Sarawak.

Kursus ini dimulakan dengan bacaan doa oleh Ustaz Ahmad Fauzee bin Abdul Rahman. Aturcara  diteruskan dengan  Ceramah Pengurusan Disiplin oleh Encik Ahmad Bin Hj Uni.

Harapan daripada pihak penganjur kursus agar masalah disiplin murid dapat ditangani  dengan cara yang tepat mengikut saluran yang betul. Manakala keselamatan murid di sekolah  haruslah diutamakan. Unit HEM juga berharap sekolah dapat menyediakan prasarana  sekolah yang selamat.

 

Disediakan oleh,

Puan Durah binti Haji Ghazali

Setiausaha HEM SKMJ.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: